Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

02/12/2014

Gruszkowy deser - Pear dessert - Pere al miele e noci

Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/ Ingredienti
Dla 1 osoby/ Serves 1/ Per 1 persona

1 gruszka/ 1 pear/ 1 pera
plaster cytryny/ 1 slice lemon/ una fetta di limone
1-2 łyżeczki płynnego miodu pszczelego/ 1-2 ts liquid bee honey/ 1-2 cucchiaini di miele liquido
kilka pokruszonych orzechów włoskich/ several crushed walnuts/ qualche noce schiacciato

Polski
Wykonanie: Umyć i obrać gruszkę, pokroić wg upodobania, posypać orzechami, skropić cytryną i polać miodem. Smacznego!

English
Method: Wash and peel the pear, chop it and cover with the nuts. Sprinkle everything with lemon juice and pour the honey over it. Enjoy!

Italiano
Come si fa: Lavare la pera, sbucciare e tagliare a dadini o come ci piace. Spruzzare con il succo di limone e coprire con il miele. Buon appetito!