Labels

08/07/2015

Deser z kaszy gryczanej, moreli i żurawiny - Buckwheat kasha with apricots and cranberries - Grano saraceno, albicocche e mortelle di palude


Polski:
Wykonanie:
Gotujemy kaszę gryczaną (najlepiej nie prażoną) ok. 7 minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Kładziemy na miseczkę pierw kaszę, później, na środek, dwie połówki moreli - jak łódki, wypełniamy je konfiturą z żurawiny, posypujemy cukrem pudrem (z cukru trzcinowego). Proste, szybkie, piękne i zdrowe, smacznego!

English:
Method:
Cook the buckwheat for at least 7 minutes in salted water with a teaspoon butter. Place the kasha in a bowl, two halves of an apricot in the middle and fill them in with cranberries jam.

Italiano:
Come si fa:
Cucinare il grano saraceno per almeno 7 minuti nell'acqua salata con un cucchiaino di burro. Mettere in un piattino profondo, coprire con due pezzi di albicocca, riempirle con un po' di marmellata di mortelle di palude, decorare con lo zucchero a velo.