Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

15/07/2015

Koktajl z moreli i brzoskwini - Apricot&peach kefirshake/ Frullato di albicocche e pesche

Smakołyki Angeli via Facebook

Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
2 brzoskwinie/ 2 peaches/ 2 pesche
5-6 morel/ 5-6 apricots/ 5-6 albicocche
1/2-1 szklanki jogurtu naturalnego lub kefiru/ 1/2-1 cup natural yoghurt or kefir/ 1/2-1 tazza di yogurt oppure late di kefir
trochę cukru do smaku/ sugar to taste/ zucchero a piacere

Polski:
Wykonanie: Zmiksować blenderem wszystkie składniki, kefir/jogurt najlepiej użyć zimny, z lodówki. Podawać jako napój zimny.

English 
Method: Place all the ingredients into your blender for a couple of minutes or until smooth. Pour into a glass or a cup and enjoy.

Italiano
Come si fa: Frullare con il blender tutti gli ingredienti. Infine versare il drink in un calice e, se non è fresco, metterlo nel frigo per un po' tempo prima di servirlo.