Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (145) Ciasta (143) Torte (139) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Pancakes (15) Akcje kulinarne (14) Gratin (14) Le crepes (14) Naleśniki (14) Zapiekanka (14) Preserves (11) Przetwory (11) Konkurs (10) Confetture (7) Marmellate (6) Biscotti salati (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

04/04/2018

Mini szaszłyki z kiełbaską - Mini Sausage Skewers - Mini spiedini alla salsiccia

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
kiełbaska/ sausage/ salsiccia
cebula/ onion/ cipolla
cukinia/ zucchini/ zucchina
sól i zioła/ salt and spices/ sale ed erbe aromatiche
oliwa/ olive oil/ olio d'oliva

Polski
Wykonanie: Kiełbaskę, cukinię i cebulę kroimy w krążki, skrapiamy oliwą i prószymy ziołami. Szpilujemy krążki na przemian, najlepiej podwójnymi szpilkami do szaszłyków (w wersji mini). Pieczemy w piekarniku (180° C) przez ok. 15 minut. Jest to szybki i smaczny posiłek, który można ubogacać dowolnymi dodatkami.

English
Directions: Roll the sausage, onion and zucchini slices in the herb/spice and olive oil mixture with salt and thread them one at a time. Spray with olive oil and bake at 356° F for about 15 minutes. 

Italiano
Come si fa: Tagliate a fette le zucchine, salsicce e cipolle, salatele e pepatele con l'aggiunta di vostre erbe aromatiche preferite, spruzzate con un filo d'olio e lasciate a marinare per qualche tempo. Poi chiudete con stecchini. Spennellate con l'olio della marinata. Fate gratinare in forno a 180° C per circa 15 minuti.


Przepis bierze (pozakonkursowo) udział w mojej, poniższej, akcji kulinarnej: