Labels

28/04/2018

Sok z ogórka, jabłek i mięty - Cucumber Apple & Mint Juice - Succo di cetriolo, mele e menta

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
świeża mięta/ fresh mint/ menta fresca
100 g ogórka/ 3.5 oz cucumber/ 100 g di cetriolo
200 g żółtych jabłek/ 7 oz yellow apples/ 200 g di mele gialle

Polski
Wykonanie: Umyć dobrze miętę, jabłka i ogórek. Ogórek obrać ze skórki (skorka mogłaby spowodować gorzkość soku). Wycisnąć sok w wyciskarce dodając kilka listków mięty, wlać do szklanego naczynia i udekorować gałązką mięty.

English
Method: Wash the mint, apples and cucumber. Peel the cucumber (for its peel might contribute to the bitter taste of the juice). Make the juice using a juice extractor, add several mint leaves at the end of extracting. Pour the juice in a glass and decorate with some other fresh mint leaves.
.
Italiano
Come si fa: Lavare bene la frutta e verdura. Pelare il cetriolo (perché conferisce al succo un sapore amaro).  Usare un estrattore di succo, mettere alla fine qualche foglia di menta. Versare il succo in un bicchiere di vetro e decorare con un rametto di menta fresca. 


Przepis bierze udział w mojej poniższej miętowej akcji kulinarnej: