Labels

Lunch (190) Pranzo (190) Obiad (184) Cena (153) Cakes (145) Ciasta (143) Torte (139) Tea cakes (130) Ciastka (123) Dolcetti (119) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (89) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (23) Bevande (22) Napoje (22) Antipasti (21) Breakfasts (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Pancakes (16) Le crepes (15) Naleśniki (15) Akcje kulinarne (14) Gratin (14) Zapiekanka (14) Preserves (11) Przetwory (11) Konkurs (10) Confetture (7) Marmellate (6) Biscotti salati (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

28/04/2018

Sok z ogórka, jabłek i mięty - Cucumber Apple & Mint Juice - Succo di cetriolo, mele e menta

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
świeża mięta/ fresh mint/ menta fresca
100 g ogórka/ 3.5 oz cucumber/ 100 g di cetriolo
200 g żółtych jabłek/ 7 oz yellow apples/ 200 g di mele gialle

Polski
Wykonanie: Umyć dobrze miętę, jabłka i ogórek. Ogórek obrać ze skórki (skorka mogłaby spowodować gorzkość soku). Wycisnąć sok w wyciskarce dodając kilka listków mięty, wlać do szklanego naczynia i udekorować gałązką mięty.

English
Method: Wash the mint, apples and cucumber. Peel the cucumber (for its peel might contribute to the bitter taste of the juice). Make the juice using a juice extractor, add several mint leaves at the end of extracting. Pour the juice in a glass and decorate with some other fresh mint leaves.
.
Italiano
Come si fa: Lavare bene la frutta e verdura. Pelare il cetriolo (perché conferisce al succo un sapore amaro).  Usare un estrattore di succo, mettere alla fine qualche foglia di menta. Versare il succo in un bicchiere di vetro e decorare con un rametto di menta fresca. 


Przepis bierze udział w mojej poniższej miętowej akcji kulinarnej: