Labels

08/10/2014

Proste i szybkie leczo - Easy and quick lecho - Letcho facile e veloce

Smakołyki Angeli na Facebooku
Kiedy nie mamy czasu, to danie jest gotowe w 15 minut. Wystarczy trochę kiełbaski (u mnie kiełbasa swojska, gdyż najlepsze są te domowej roboty, patrz kiełbasy wg Cezarego), cebulki, papryki, ewentualnie pomidora, podsmażyć na oliwie, posolić i "popaprykować" do smaku, poddusić pod przykrywką i gotowe...

When we lack time, we need about 15 minutes to cook this simple dish. What we need is a bit of a sausage (in my case it's Silesian sausage), an onion, a green/yellow/red pepper, (a tomato), some salt to taste, if you like add a pinch of Hungarian sweet paprika ... which at  the very beginning need frying in olive oil and then braising over medium heat and that's it!

Per cucinare questo piatto ci servono 15 minuti circa. Su una padella con qualche cucchiaio d'olio d'oliva dobbiamo soffriggere (2-4 minuti) un po' di salsiccia (nel mio caso è la salsiccia slesiana), peperone, cipolla ed opzionalmente pomodoro e paprika dolce, in più sale a piacere, e poi brasare (stufare) per altri 10 minuti ...