Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

25/09/2014

Bops (złotokres) - The bogue - La boga



Prosty w wykonaniu obiad, składający się z bopsu (zlotokresu) osolonego i smażonego na oleju arachidowym oraz ziemniaków z marchwią gotowanych na parze. Wszystko okraszone aromatyczną oliwą z oliwek . Polecam! Smacznego!

An idea for a simple lunch/dinner/supper: the bouge fried in peanut oil, steamed potatoes & carrots sprinkled with some aromatic olive oil. As simply as you can see ;-).

Ecco la mia proposta per un pranzo (o cena) con dei sapori delicati. Bastano  due boghe (per 2 persone), qualche patata & carota cotte a vapore, bagnate con un po' d'olio d'oliva aromatico.  Buon appetito!



A oto inny pomysł na tę rybkę:
And here's another idea for the bogue:
Ecco un altra idea per la boga: