Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

15/09/2014

Kefirki (babeczki owocowe z ciasta kefirowego) - Fruit kefir cupcakes - Tortine alla frutta e latte di kefir


Nawet gdy jesteś "nie w sosie" ;) Even when you are sad ;) 
Vanno bene anche se sei un po' triste ;)


Polish/English/Italian
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
70 g masła/ 2.5 oz butter/ 70 g di burro
200 g mąki/ 7 oz plain all purpose flour/ 200 g di farina 00
120 g cukru/ 4.2 oz sugar/ 120 g di zucchero
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
200 g koktajlu z kefiru/ 7 oz peach and banana kefir shake/ 200 g di 200 g di                                                                     frullato di pesca e banana con latte di kefir
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia/ 1 1/2 ts baking powder/ 1 1/2 cucchiaino di lievito
garść suszonych owoców goji/ 2 tbs goji dried berries/ 2 cucchiai di bacche di goji

Nadzienie/ Filling/ Ripieno
garść małych owoców/ mixed small fruit/ piccola frutta mista

Wersja polska
Wykonanie:
Bajecznie proste, wymieszać wszystko dobrze łyżką lub mikserem (można dodać trochę kawy instant), wymieszać z suszonymi owoca,mi goji. Nakładać pierw owoce, potem zalać ciastem, piec babeczki w 180 °C ok. 20 minut.

English version
Method:
Just mix all the ingredients well (you can also add a spoonful of coffee instant), place first the fruit first, then the batter. Preheat the oven to 350 °F and bake for about 20 minutes. Serve with powdered sugar.

Versione italiana
Come si fa:
Mettere tutto insieme (a piacere si può aggiungere un cucchiaino del caffè instant). Riempire i pirottini: mettere prima la frutta, poi l'impasto.
Cuocere nel forno già caldo a 180 ° C per circa 180 minuti. Servire con lo zucchero a velo.