Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

16/09/2014

Pstrąg w warzywach z piekarnika - Baked trout with vegetables - Trota con le verdure al forno

Smakołyki Angeli na Facebooku

Prosty w wykonaniu obiad, składający się z pstrąga i warzyw w dowolnej ilości: ziemniaki, marchew, pomidory, cukinie, bakłażan posypane tymiankiem, solą i polane olejem arachidowym... upieczone w piekarniku. Polecam! Smacznego!


An idea for a simple lunch/dinner/supper: a trout baked with potatoes, egg plants, zucchini, carrots and tomatoes, sprinkled with thyme, salt and peanut oil. As simply as you can see ;-).

Ecco la mia proposta per un pranzo (o cena) con dei sapori indimenticabili. Bastano una o due trote (per 2 persone), qualche patata, pomodoro, melanzana, carota, zucchina, timo, sale e olio di oliva o arachidi. Buon appetito!