Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

09/09/2014

Pieczeń wołowa z warzywami na parze - Roastbeef with steamed vegetables - Roast beef con le verdure al vapore



Propozycja dania/ Dish proposal/ Suggestione del piatto

Polish/English/Italian
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
kilka plastrów pieczeni wołowej/ several slices of roast beef/ qualche pezzo di roast beef
warzywa ugotowane na parze: ziemniaki/ marchew/ cukinia itp./ steamed vegetables such as potatoes, carrots, courgettes etc./  verdure cotte al vapore: patate, carote, zucchine lunghe etc
masło lub olej z oliwek/ butter or olive oil/ burro o olio di oliva
sól/ salt/ sale