#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
220 g mąki pszennej/ 7.7 oz white all purpose flour/ 220 g di farina
100 g smalcu domowego/ 3.5 oz lard/ 100 g di strutto
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
sól i ziarna słonecznika/ salt and sunflower seeds/ sale e semi di girasole
Polski
Wykonanie: Wymieszać, najlepiej ręcznie, wszystkie składniki (za wyjątkiem białka), razem z solą do smaku. Rozwałkować i formować ciasteczka, każde posmarować białkiem i posypać słonecznikiem.
Przełożyć na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 200° C na jasnozłoty kolor.
English
Directions:
Mix all the ingredients (except the egg white) together with salt to taste. Then roll out the dough and cut the cakes. Brush them with egg white and sprinkle with sunflower seeds.
Bake at 400° F until golden. Keep in a tin.
Italiano
Come si fa:
Mettere tutti gli ingredienti insieme tranne i semi e l'albume. Stendere l'impasto e tagliare i biscotti. Spennellarle con l'albume e cospargerle con i semi di girasole.
Deponetele su una piastra unta o ricoperta di carta da forno e cuocere in forno già caldo a 200 gradi finché non diventano dorati. Conservare in una scatola.
No comments:
Post a Comment