Labels

Czym zastąpić cukier? What instead of sugar? Cosa invece dello zucchero?

#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela 

Zamiast stosować nadmiernie cukier rafinowany, który nie jest zdrowy dla naszego organizmu (jest trucizną!), polecam raczej naturalne słodziki stewię czy tzw. cukier brzozowy czyli ksylitol, miód pszczeli, ewentualnie w ostateczności cukier nierafinowany najlepiej typu muscovado. Zamiast ww substancji można użyć suszonych owoców takich jak daktyle, banany, mus jabłkowy, syrop klonowy czy z agawy... Najważniejsze, by nasze słodzidła były naturalne... a miód pszczeli, najlepiej jeśli nie jest podgrzewany.

Instead of an over-usage of refined sugar, which is a poison for us, in our every day cuisine, I suggest you should try bee honey, natural sweeteners or raw sugar. The other solution are dried fruit such as dried dates, dried bananas or maple syrup...

Dato che lo zucchero raffinato non è buono per la nostra salute, suggerisco di usare il miele d'api, la stevia o lo xilitolo, oppure lo zucchero non raffinato (grezzo) ma integrale. Poi invece di tutto questo possiamo usare la frutta secca, sciroppo di agave etc. importante che i nostri dolcificanti siano naturali!







No comments:

Post a Comment