#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski
Wykonanie: Ciasto tego typu piekę już od jakiegoś czasu, miksuję jaja (np. 6) ze stopioną kostką masła, dodaję cukier, cukier z wanilią i mąkę orkiszową (wg uznania, dzięki temu za każdym razem ciasto wychodzi ciut inne :). Tym razem dodałam też startą skórkę z pomarańczy ekologicznej oraz kawałki gorzkiej czekolady, przy luźnej konsystencji ciasta, czekolada zsunęła się na dno, też fajnie. No dobrze, a skąd ta chrupiąca warstwa u spodu i na wierzchu ciasta? Stąd, że wyrabiając ciasto sypnęłam małą ilość cukru, resztę dodałam na sam koniec, nie ubijałam, a wymieszałam kilka dobrych razy ciasto, w ten sposób w czasie pieczenia cukier ostał się na wierzchu i wspomógł tworzenie się chrupiącej warstwy.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
ReplyDeleteZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo i polecam wypróbować :), do "zobaczenia" na Instagramie :)
Delete