#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki /Ingredients/Ingredienti1 szklanka mąki/ 1 teacup plain flour/ 1 tazza di farina
1 szklanka mąki owsianej (zmielonych płatków)/ 1 teacup oatmeal/ 1 tazza di farina d'avena
85 g masła/ 3 oz butter/ 85 g di burro
1 łyżeczka sody oczyszczonej/ 1 ts baking soda/ 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
szczypta soli*/ a pinch of salt*/ un pizzico di sale*
1/2 szklanki mleka/ half teacup milk/ 1/2 di tazza di latte
1 szklanka cukru pudru brązowego**/ 1 teacup powdered brown sugar**/ 1 tazza di zucchero grezzo a velo**
1 żółtko***/ 1 yolk***/ 1 tuorlo***
* w przepisie właściwym, łyżeczka soli/ originally level teaspoon salt/ nella ricetta originale: 1 cucchiaino di sale
**w przepisie właściwym, łyżka cukru brązowego/ originally tablespoon brown sugar/ nella ricetta originale: 1 cucchiaio di zucchero grezzo
***w przepisie właściwym, żółtka brak/ originally no yolk/ nella ricetta originale senza tuorlo
Polski:
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość minimum ok 5 mm, lepiej grubsze, wykroić kółka (większe szklanką, lub mniejsze kieliszkiem).
Piec w 200°C przez ok. 15 minut.
Ciastka szkockie skatalogowane są na Lokalnych smakołykach - moim blogu katalogu przepisów kulinarnych miast, wsi i wiosek Polski i całego świata od A do Z
English
Method:
Using all the ingredients knead the dough. Roll the dough out and cut out round cakes. Bake at 390°F for about 15 minutes.
Versione italiana
Come si fa:
Usando tutti gli ingredienti lavoriamo l'impasto. Stendiamolo con un mattarello fino ad uno spessore di minimum mezzo centimetro, ma meglio di più. Formiamo i biscotti rotondi con un bicchiere da vino o una tazza.
Facciamoli cuocere nel forno già caldo a 200°C per 15 minuti circa.
1 szklanka mąki owsianej (zmielonych płatków)/ 1 teacup oatmeal/ 1 tazza di farina d'avena
85 g masła/ 3 oz butter/ 85 g di burro
1 łyżeczka sody oczyszczonej/ 1 ts baking soda/ 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
szczypta soli*/ a pinch of salt*/ un pizzico di sale*
1/2 szklanki mleka/ half teacup milk/ 1/2 di tazza di latte
1 szklanka cukru pudru brązowego**/ 1 teacup powdered brown sugar**/ 1 tazza di zucchero grezzo a velo**
1 żółtko***/ 1 yolk***/ 1 tuorlo***
* w przepisie właściwym, łyżeczka soli/ originally level teaspoon salt/ nella ricetta originale: 1 cucchiaino di sale
**w przepisie właściwym, łyżka cukru brązowego/ originally tablespoon brown sugar/ nella ricetta originale: 1 cucchiaio di zucchero grezzo
***w przepisie właściwym, żółtka brak/ originally no yolk/ nella ricetta originale senza tuorlo
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość minimum ok 5 mm, lepiej grubsze, wykroić kółka (większe szklanką, lub mniejsze kieliszkiem).
Piec w 200°C przez ok. 15 minut.
Ciastka szkockie skatalogowane są na Lokalnych smakołykach - moim blogu katalogu przepisów kulinarnych miast, wsi i wiosek Polski i całego świata od A do Z
English
Method:
Using all the ingredients knead the dough. Roll the dough out and cut out round cakes. Bake at 390°F for about 15 minutes.
Versione italiana
Come si fa:
Usando tutti gli ingredienti lavoriamo l'impasto. Stendiamolo con un mattarello fino ad uno spessore di minimum mezzo centimetro, ma meglio di più. Formiamo i biscotti rotondi con un bicchiere da vino o una tazza.
Facciamoli cuocere nel forno già caldo a 200°C per 15 minuti circa.
No comments:
Post a Comment