#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
130 g mąki pszennej/ 4.5 oz plain white flour/ 130 g di farina tipo 0
280 g płatków owsianych/ 10 oz oat flakes/ 280 g di fiocchi d'avena
110 g cukru trzcinowego/ 3.8 oz cane sugar/ 110 g di zucchero di canna
190 g masła / 6.7 oz butter/ 190 g di burro
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
1 cukier waniliowy/ 2 ts vanilla extract/ 1 bustina di vaniglia
szczypta soli/ a pinch of salt/ un pizzico di sale
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej/ 1/2 ts baking soda/ 1/2 cucchiaino di baking soda
2-3 kopiaste łyżki gotowanej fasoli jaś z czekoladą/ 2-3 tbs cooked white beans plus a bit of chocolate/ 2-3 cucchiai di fagioli bianchi lessi (con un po di cioccolato)
50 g rodzynek/ 1.7 oz raisins/ 50 g di uvetta
Polska wersja
Wykonanie:
Wymieszać, najlepiej ręcznie, wszystkie składniki, razem z pastą fasolowo-czekoladową (łuskaną, ugotowaną fasolę zmiksować z rozpuszczoną czekoladą, jeśli nasza fasola jest solona, nie dodajemy wtedy soli). Formować okrągłe ciasteczka bezpośrednio na blachę i piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
English version
Directions:
Mix all the ingredients together with white beans and chocolate (peel the cooked beans and blend with melted chocolate) and form round cookies. Bake at 400° F for about 15 minutes. Conserve in a tin.
Versione italiana
Come si fa:
Amalgamare con il blender un po' di cioccolato sciolto con i fagioli bianchi lessi e sbucciati. Mettere tutti gli ingredienti insieme. Formare dei biscotti rotondi e cuocere in forno già caldo a 200 gradi per circa 15 minuti. Conservare in una scatola.
No comments:
Post a Comment