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Wykonanie: Liście młodego buraka (botwinę) umyć i pokroić wraz z łodygami, pokroić cebulkę (np. dymkę). Udusić na oliwie lub oleju z dodatkiem małej ilości wody. Doprowadzić je do ugotowania, do smaku lekko podsmażyć. Ziemniaki ugotować i zapiec pokrojone w plastry na patelni z odrobiną masła, wymieszać z botwiną, udekorować nacią pietruszki. Podawać jako osobne danie lub dodatek.
English
Directions: Wash the beetroot leaves well and chop them together with the stems, then chop the onion and fry in oil with a bit of water until both vegetables are soft. Boil the potatoes and slice them leaving the skin on if you wish. Place the butter in the heavy frying pan, add the potatoes and cook slowly over a low heat for about 15-20 minutes. Turn them at least once during cooking. The potatoes should be a pale golden colour and crumbly on all sides. Season lightly and serve together with the beetroots and fresh parsley.
Italiano
Come si fa: Lavate le foglie di barbabietole e tagliate a pezzi piccoli, poi tagliate anche una cipolla e fate dorare su una padella con un po' d'olio e d'acqua, togliete la fiamma quando saranno morbidi. Tagliare a fette le patate lesse al dente con o senza la buccia. Far cuocerle delicatamente sulla padella con il burro per circa 15-20 minuti. Girarle almeno una volta durante la cottura. L'effetto finale sono le patate dorate con la buccia leggermente croccante. Servitele amalgamate con le barbabietole con la cipolla e decorate con il prezzemolo.
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