#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Nawet gdy jesteś "nie w sosie" ;) Even when you are sad ;)
Vanno bene anche se sei un po' triste ;)
Polish/English/Italian
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
70 g masła/ 2.5 oz butter/ 70 g di burro
200 g mąki/ 7 oz plain all purpose flour/ 200 g di farina 00
120 g cukru/ 4.2 oz sugar/ 120 g di zucchero
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
200 g koktajlu z kefiru/ 7 oz peach and banana kefir shake/ 200 g di 200 g di frullato di pesca e banana con latte di kefir
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia/ 1 1/2 ts baking powder/ 1 1/2 cucchiaino di lievito
garść suszonych owoców goji/ 2 tbs goji dried berries/ 2 cucchiai di bacche di goji
Nadzienie/ Filling/ Ripieno
garść małych owoców/ mixed small fruit/ piccola frutta mista
Wersja polska
Wykonanie:
Bajecznie proste, wymieszać wszystko dobrze łyżką lub mikserem (można dodać trochę kawy instant), wymieszać z suszonymi owoca,mi goji. Nakładać pierw owoce, potem zalać ciastem, piec babeczki w 180 °C ok. 20 minut.
English version
Method:
Just mix all the ingredients well (you can also add a spoonful of coffee instant), place first the fruit first, then the batter. Preheat the oven to 350 °F and bake for about 20 minutes. Serve with powdered sugar.
Versione italiana
Come si fa:
Mettere tutto insieme (a piacere si può aggiungere un cucchiaino del caffè instant). Riempire i pirottini: mettere prima la frutta, poi l'impasto.
Cuocere nel forno già caldo a 180 ° C per circa 180 minuti. Servire con lo zucchero a velo.
No comments:
Post a Comment