#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:130 g płatków pszennych/ 4.5 oz wheat flakes/ 130 g di fiocchi di grano tenero
130 g płatków owsianych/ 4.5 oz oat flakes/ 130 g di fiocchi di avena
50 g masy marcepanowej/ 50 g almond paste/ 50 g pasta di mandorla
70 g masła/ 70 g butter/ 70 g di burro
migdały/ almonds/ mandorle
30 g cukru pudru/ 1/2 cup powdered sugar/ 1/2 tazza di zucchero a velo
1 łyżka kakao/ 1 table spoon cocoa/ 1 cucchiaio di cacao
4 łyżki Krupniku lub wódki/ 4 table spoons vodka/ 4 cucchiai di vodka
Wersja polska
Wykonanie:
Płatki zmielić, dodać masło, cukier, kakao, wódkę, masę marcepanową, pokruszone migdały i wymieszać na jednolitą masę. Uformować kuleczki. Można włożyć trufle do papierowych foremek. Przechowywać w lodówce. Smacznego!
Directions:
Grind to powder the oats & wheats, add the butter, cocoa, sugar, vodka and almond paste and mix well to form a dough.
Shape the dough into balls by rolling between the palms of your hands. You can place them into paper cupcake liners.
Versione italiana
Come si fa:
Polverizzare i fiocchi ed unire il burro, la vodka, lo zucchero a velo e la pasta di mandorla per amalgamare l'impasto.
Creare con l'impasto delle palline. Poneteli in dei pirottini e conservare in frigorifero prima di servire.
No comments:
Post a Comment