Smakołyki Angeli na Facebooku |
Składniki/Ingredients/Ingredienti
szeroka kiełbasa np. żywiecka/ flat sausage/ salsiccia tonda
mąka/white plain flour/ farina
jajko/ egg/ uovo
kleik kukurydziany ew. panierka kukurydziana/ cornflake crumbs/ farina di mais tostato per impanatura
Polski
Wykonanie: Kiełbasę kroimy w krążki, prószymy mąką, obtaczamy w rozbitym jajku i na koniec w panierce kukurydzianej (oczywiście można użyć bułkę tartą, ja wybrałam panierkę kukurydzianą, by urozmaicić smakowo to proste danie). Smażymy delikatnie na oliwie, podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami i sałatką.
English
Directions: Slice your sausage, sprinkle each slice with flour, roll in beaten egg and cover with crumbs. Fry delicately in oil. Serve with potatoes and salad.
Italiano
Come si fa: Tagliare la salsiccia a fette, cospargerle con la farina, passare con uovo sbattuto ed impanare con la farina di mais. Friggere le cotolette delicatamente in olio d'oliva. Servire con qualche insalata.
No comments:
Post a Comment