Składniki/Ingredients/Ingredienti:
sałata rzymska/ cos (romaine) lettuce/ lattuga romana
czarna rzepa/ black radish (turnip)/ rapa nera
1 ząbek czosnku/ 1 garlic clove/ 1 spicchio d'aglio
koperek świeży lub suszony/ fresh or dried dill/ aneto fresco o secco
majonez/ mayo/ maionese
sól do smaku/ salt to taste/ sale a piacere
Polski
Wykonanie: Umytą i wysuszoną sałatę kroimy na małe kawałki. Obrany ząbek czosnku miażdżymy i mieszamy z majonezem i sałatą. Umytą i obrana ze skórki rzepę trzemy na tarce (o średnich oczkach). Łączymy startą rzepę z resztą sałatki, doprawiamy solą i koperkiem. Podajemy jako dodatek do obiadu.
English
English
Method: Wash (and peel) the vegetables. Chop the lettuce and grate the turnip, stir and mix with the mayo. Smash the garlic and add to the salat, stir everything well, add salt and dill to taste.
Italiano
Come si fa: Lavare bene le verdure. Tagliate a pezzi piccoli la lattuga, sbucciare la rapa e farla grattugiare ed amalgamare con la maionese. Aggiungere il sale ed l'aneto per insaporire l'insalata.
Italiano
Come si fa: Lavare bene le verdure. Tagliate a pezzi piccoli la lattuga, sbucciare la rapa e farla grattugiare ed amalgamare con la maionese. Aggiungere il sale ed l'aneto per insaporire l'insalata.
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej
No comments:
Post a Comment