#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
250-500 g żółciaka siarkowego/ 8-17 oz chicken of the woods/ 250-500 g di gallina dei boschi
1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla
ok. 3 szklanek wrzątku/ 3 cups boiling water/ 3 tazze di acqua bollente
1 duża marchewka/ 1 big carrot/ 1 carota grande
1 duży ziemniak/ 1 big potato/ 1 patata grande
sól do smaku/ salt to taste/ sale a piacere
masło do smaku/ butter to taste/ burro q.b.
Polski
Wykonanie: Żółciaka pokroić w kostkę i ugotować (ok 15 minut), wylać wodę. Pokroić warzywa, dodać grzyby, poddusić na patelni pod przykryciem na maśle, zalać 3 szklankami wrzątku (do wrzątku można wsypać trochę suszonych warzyw), posolić, doprowadzić do wrzenia i zmiksować. Na koniec skropić oliwą lub masłem. Talerz zupy ozdobić świeżym podagrycznikiem.
English
Method: First make boil the chicken-of-the woods for about 15 minutes and then pour out the water. Chop the onion and the chicken-of-the woods and saute them together with butter or oil over low or medium heat covered with a lid. In the meantime, slice peeled potatoes and carrots, pour in 3 cups of boiling water, cook and salt to taste, then add the chicken-in-the woods with onions and blend everything well. You can pour in a small amount of olive oil at the end. Decorate the plate with fresh goutweed.
Italiano
Come si fa: Cominciamo con cucinare per bene i funghi tagliati a dadini in acqua salata, dopo 15 minuti finiamo la cottura e versiamo l'acqua che non ci servirà più. Tagliare le patate e le carote a pezzi piccoli e far cuocere in acqua bollente (3 tazze) con un po' di sale a piacere e poi frullare il tutto insieme. Si può aggiungere un filo d'olio d'oliva a fine cottura. Decorare per esempio con l'imperatoria fresca oppure un'altra pianta spontanea di stagione.
Przepis bierze udział w mojej poniższej akcji kulinarnej,
do której udziału wszystkich serdecznie zapraszam.
No comments:
Post a Comment