#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/ Ingredients/ Ingredienti:
100 g kleiku ryżowego/ 3.5 oz congee rice (rice porridge)/ 100 g di crema di riso
100-150 g wiórek kokosowych/ 3.5-5.2 oz coconut flakes/ 100-150 g di farina di cocco
150 g masła/ 5.2 butter/ 5.2 g di burro
100 g pełnej mąki orkiszowej / 3.5 oz spelt flour/ 100 g di farina integrale di farro spelta
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 tea spoon baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci
Polski
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (jeśli się kruszy, dodać masła lub kolejne jajko). Formować małe kuleczki. Utworzyć w każdej palcem dołek, wypełnić go kawałkiem gorzkiej czekolady, np. w postaci cyferki lub literki. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180°C.
English
Method: Mix all the ingredients well in a bowl, knead and divide the dough into small, teaspoon size, balls, place your finger into each ball to form a hole and fill it in with a piece of dark chocolate. Bake them in 180°C for about 10-15 minutes.
Italiano
No comments:
Post a Comment