#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Wykonanie: Ubijamy ser mascarpone (lub twarożek) z odrobiną śmietany i cukru (dla osób nietolerujących laktozę polecam mascarpone bez laktozy oraz śmietanę roślinną). Wymieszać z kilkoma łyżkami musu truskawkowego, włożyć do pucharków lub miseczek, przykryć plasterkami świeżych truskawek i polać musem truskawkowym.
English
Method: Whip mascarpone with a bit of cream and sugar, add several table spoons of strawberry mousse and stir everything well. Fill in the bowls with the cream and decorate with sliced strawberries, pour over some strawberry mousse to taste.
Italiano
Come si fa: Sbattere mascarpone con un po' panna e zucchero, amalgamare qualche cucchiaio della mousse alla fragole. Riempire le ciotole con la crema e poi coprirla con delle fette di fragole fresche. Versare sopra il tutto un' altro po' della mousse alle fragole.
Przepis bierze udział w poniższych truskawkowych akcjach kulinarnych:
No comments:
Post a Comment