Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

27/05/2020

Sok buraczany - Beetroot Juice Recipe - Succo di barbabietola rossa

#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
łodygi botwiny/ beetroot stems/ costole di barbabietole
buraki/ beetroots/ barbabietole
jabłka lub pomarańcze/ apples or oranges/ mele oppure arance
marchewki/ carrots/ carote
łodyga selera naciowego/ celery/ costola di sedano

Polski
Wykonanie: Umyć dobrze warzywa. Marchewki obrać. Wycisnąć sok w wyciskarce, a sok z pomarańczy w osobnej wyciskarce do cytrusów. Wypić jaknajszybciej po wyciśnięciu.

English
Method: Wash the fruit and the carrots. Peel the carrot. Make the juice using a juice extractor, orange juice using a citrus extractor. Drink within an hour after having made the juice.
.
Italiano
Come si fa: Lavare bene la frutta e verdura. Pelare le carote.  Usare un estrattore di succo, per le arance usare lo spremi agrumi. Versare il succo in un bicchiere di vetro e bere il più velocemente possibile.


Przepis znajduje się  w moich  poniższych akcjach kulinarnych:

"Mam smaka na buraka" 2020



No comments:

Post a comment