#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
200 g mąki pszennej z pełnego przemiału/ 7 oz whole meal flour/ 200 g di farina integrale
100 g mąki pszennej zwykłej/ 3.5 g durum wheat flour/ 100 g di farina di grano duro
50 g mąki orkiszowej/ 1.8 oz spelt flour/ 50 g di farine di farro
150 g masła lub oleju kokosowego/ 5 oz butter or coconut oil/ 150 g di burro o olio di cocco/oliva
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
2 łyżki maku/ 2 tbs poppy seeds/ 2 cucchiai di semi di papavero
2 łyżki maku/ 2 tbs poppy seeds/ 2 cucchiai di semi di papavero
sól do smaku/ salt to taste/ sale a piacere
Polski
Wykonanie: Wymieszać, najlepiej ręcznie, wszystkie składniki, razem z solą (minimum to pół łyżeczki) do smaku, a jeśli trzeba, dosypać jeszcze trochę mąki lub tłuszczu. Zagnieść ciasto. Rozwałkować i formować ciasteczka, najlepiej ostrą foremką, która kroi orzechy. Przełożyć na blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 200° C na jasnozłoty kolor. Można podawać je z lejącym się miodem (takie smakują mi najbardziej!).
English
Directions: Mix all the ingredients together with salt to taste (circa 1/2 tea spoon). Then roll out the dough and cut the cakes. Bake at 400° F until golden. Keep in a tin.
Italiano
Come si fa: Mettere tutti gli ingredienti insieme. Stendere l'impasto e tagliare i biscotti. Deponetele su una piastra e cuocere in forno già caldo a 200 gradi finché non diventano dorati. Conservare in una scatola.
No comments:
Post a Comment