Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

02/09/2016

Penne z burakami szpinakowymi (ew. szpinakiem) ziemniakami i fasolą - Penne wiyh Chard, Potatoes and Beans - Penne con bietole, patate e fagioli

#SmakoykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski:
Wykonanie: Fasolę jaś (dla 2 osób ok 100-150 g) namoczyć na noc, ugotować w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową, wody nie wylewać. Burak szpinakowe (ew. szpinak - mały lub średni bukiet) ugotować i przyprawić czosnkiem wg przepisu na Sałatkę z buraka szpinakowego. 1-2 ziemniaki pokroić w kostkę. Wodę po fasoli zagotować (uzupełnić szklanką wody), wrzucić doń ziemniaki. Na lekko podgotowane ziemniaki wsypać makaron (ok 250 g) i ugotować. Odcedzić makaron z ziemniakami, wymieszać z burakiem szpinakowym (ew. szpinakiem), którego łodygi można wcześniej pokroić. Pokropić oliwą z oliwek, można posypać startym serem. 

English and Italian versions on request - please fill in the blog contact form. 



Źródło:/Source:/La ricetta originale:

Przepis bierze udział w akcji kulinarnej:

No comments:

Post a comment