#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Wykonanie: Oczyścić łodygi buraków z włókien (jak łodygi rabarbaru) i przekroić je wzdłuż (by ukrócić proces gotowania, są grubsze od liści), zobacz tutaj. Opłukać kilkakrotnie i wrzucić na gotującą się i osoloną wodę i gotować do miękkości (ok 6 minut). Odcedzić i przełożyć na patelnię, doprawić rozgniecionym oliwą z oliwek, czosnkiem, pieprzem ziołowym ew. czarnym, podać jako sałatkę do drugiego dania, lub z chlebem i salami, inną wędliną, serem lub na sposób wegański.
Method: Clean the chard well as it is shown here. Wash the leaves at least three times and cook until they become soft. Drain them and season with olive oil, garlic, salt and pepper. Serve with second dishes or simple with a slice of bread and some cold cuts, cheese or in the vegan way.
Come si fa: Pulire e cucinare le bietole (guarda il filmino qui). Condire le bietole cotte con qualche spicchio d'aglio schiacciato, sale e pepe. Servire come insalata a pranzo o semplicemente con pane, affettati o formaggi.
No comments:
Post a Comment