Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

14/09/2017

Łosoś smażony w pomidorach - Salmon in Tomato Sauce - Salmone in salsa di pomodoro

Smakołyki Angeli na Facebook
Polski
Wykonanie: Pomidory kroimy i zasmażamy na oliwie z siekaną cebulą i oregano (jeśli konieczne, dolewamy wodę). Pod koniec (krótkiego!) gotowania dodajemy siekany czosnek, sól i suszone zioła: rozmaryn, bazylię, majeranek, szałwię i jałowiec. W tak powstałym sosie smażymy łososia z obu stron aż będzie miękki. Podawać dowolnie, np. z ziemniakami i marchwią gotowanymi na parze. Smacznego!

English 
Directions: Wash and peel the tomatoes, chop them and fry them over medium heat together with chopped onion and oregano. At the end of short cooking time add chopped garlic, salt and the following herbs and spices: rosemary, basil, marjoram, salvia and juniper cones. Fry/Cook your salmon pieces in this home made sauce on both sides until it is soft. Serve as you wish, for example together with potatoes and carrots vapour cooked. 

Italiano
Come si fa: Tagliare i pomodori a cubetti e soffriggere in una padella con l'olio assieme con cipolla tagliata a pezzi piccoli ed origano. Alla fine della corta cottura aggiungere l'aglio tagliato anche a pezzi piccoli o fettine, sale e delle erbe aromatiche: rosmarino, basilico, maggiorana, salvia e ginepro. Cucinare il vostro salmone nella salsa finché non diventerà morbido (su entrambi i lati). Servire come volete, per esempio con delle patate e carote cotte a vapore. 

No comments:

Post a comment