Labels

31/08/2019

Omlet z melonem i jagodami - Canary Melon And Blueberries Omelette - Omelette dolce al melone e mirtilli

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies

Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
3-4 jajka/ 3-4 eggs/ 3-4 uova
1-2 łyżki mąki pszennej/ 1-2 tbs plain white flour/ 1- 2 cucchiai di farina 00
1 łyżka skrobi kukurydzianej/ 1 tbs corn starch/ 1 cucchiaio di amido di mais
owoce: melon i jagody

Polski:
Wykonanie: Ubić białka tak, by nabrały jak najwięcej powietrza (lepiej gdy jajka są temperatury pokojowej), dodać żółtka i mąkę, delikatnie wymieszać. Upiec na patelni, na oliwie z obu stron. Posmarować omlet masłem orzechowym i udekorować pokrojonym melonem i jagodami.

English
Method: Beat the whites (it's important that they are not cold), stop whipping when you achieve stiff peaks (tips stand straight). Sift the flour and add it delicately with the egg yolks. Pour batter into a hot frying pan with olive oil and fry its both sides. Spread with peanut butter and then decorate your omelette with sliced melon and blueberries.

Italiano
Come si fa: Montate gli albumi (a temperatura ambiente). Unite la farina con i tuorli e mettete tutto insieme delicatamente. Versare l'impasto in una padella calda con l'olio di oliva e soffriggete sui due lati.  Spalmatelo con il burro di arachidi e decorate con il melone tagliato ed i mirtilli.

W tle ogórki koszone tradycyjnie/
 In the background sour cucumbers/
 Sullo sfondo i cetrioli in salamoia

Przepis bierze udział w poniższych akcjach kulinarnych:
Warzywa dyniowate w naszej kuchni 2019
Jagody 2019

No comments:

Post a Comment