Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

04/09/2019

Omlet dyniowy z brzoskwiniami i bananem - Pumpkin And Fruit Omelette - Omelette dolce di zucca alla frutta

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
3-4 jajka/ 3-4 eggs/ 3-4 uova
2 łyżki mąki pszennej/ 1-2 tbs plain white flour/ 1- 2 cucchiai di farina 00
2 łyżki puree z dyni/ 2 tbs pumpkin puree/ 2 cucchiai di purea di zucca
+
owoce: brzoskwinie i banany/ peaches and banana/ pesche e banane

Polski:
Wykonanie: Ubić białka tak, by nabrały jak najwięcej powietrza (lepiej gdy jajka są temperatury pokojowej), po czym dodać żółtka i mąkę, delikatnie wymieszać. Upiec na patelni, na oliwie z obu stron. Posmarować powierzchnię omletu masłem orzechowym, najlepiej domowej produkcji, na co nałożyć domową konfiturę z brzoskwini i udekorować bananowymi plasterkami, które służą do naturalnego posłodzenia całości. 

English
Method: Beat the whites (it's important that they are not cold), stop whipping when you achieve stiff peaks (tips stand straight). Sift the flour and add it delicately with the egg yolks. Pour batter into a hot frying pan with olive oil and fry its both sides. Spread the omelette surface with peanut butter and then with home made peach jam. Decorate your omelette with sliced bananas (natural sweetener).

Italiano
Come si fa: Montate gli albumi (a temperatura ambiente). Unite la farina con i tuorli e la purea di zucca e poi mettete tutto insieme delicatamente. Versare l'impasto in una padella calda con l'olio di oliva e soffriggete sui due lati. Spalmare la superfice dell'omelette con il burro di arachidi e poi sopra con la marmellata casareccia di pesche. Decorare con le fette delle banane, i dolcificanti naturali. Si consiglia consumare l'omellette 


Przepis bierze udział w moich poniższych akcjach kulinarnych:
Warzywa dyniowate w naszej kuchni 2019

No comments:

Post a comment