Składniki/Ingredients/Ingredienti
250 g wiórek kokosowych/ 250 g coco flakes/ 250 g di farina di cocco
4 białka/ 4 egg whites/ 4 albumi
małe okrągłe wafle/ small round wafers/ wafer piccoli e rotondi
likier żółtkowy/ yolk liquor/ liquore ai tuorli
gorzka czekolada/ dark chocolate/ cioccolato fondente
Polski:
Wykonanie: Ubić białka z cukrem mikserem, dodać kokos i wymieszać. Na wafle nałożyć masę kokosowo-białkową, polać likierem. Upiec w 180° C, środek ciastek posmarować stopioną czekoladą. Smacznego! P. S. Z braku likieru ubić ok. 2 żółtka z cukrem trzcinowym.
English:
Method: Beat the whites with sugar until stiff, add the coco flakes and mix well. Fill in small pieces of wafer with the coco cream, brush each cake with yolk liquor and bake at 180° C/ 350° F . Brush each cake with melted chocolate.
Italiano:
Come si fa: Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere la farina di cocco ed amalgamare. Mettere sui piccoli pezzi di wafer, spennellare ogni dolcetto con il liquore e cuocere in forno già caldo a 180° C finché i dolcetti diventano dorati. Spennellare ogni dolcetto con un po' di cioccolato fondente sciolto a bagno maria.
Przepis bierze udział w mojej
poniższej akcji kulinarnej, zapraszam:
No comments:
Post a Comment