#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
1 szklanka płatków owsianych/ 1 cup oat flakes/ 1 tazza di fiocchi di avena
4 łyżki otrębów owsianych/ 4 tbs oat bran/ 4 cucchiai di crusca d'avena
4-5 łyżek ziarna słonecznikowego/ 4-5 tbs sunflower seeds/ 4-5 tbs di semi di girasole
70 g masła/ 70 g butter/ 70 g di burro
1/3 szklanki cukru trzcinowego/ 1/3 cup cane sugar/ 1/3 tazza di zucchero di canna
garść orzechów i migdałów/ hanful nuts & almonds/ 40-50 g di noci & mandorle
2-3 łyżki miodu pszczelego/ 2-3 tbs bee honey/ 2-3 cucchiai di miele
1 łyżka kakao/ 1 table spoon cocoa/ 1 cucchiaio di cacao
3 łyżki wódki lub wiśniówki/ 3 table spoons vodka/ 3 cucchiai di vodka
wiórki kokosowe do "panierowania"/ organic coconut flour/ farina di cocco
Polski
Wykonanie: Zmielić cukier trzcinowy, płatki, otręby, orzechy i migdały oraz słonecznik, dodać masło, kakao, wódkę, masę marcepanową i wymieszać na jednolitą masę. Uformować kuleczki i dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Można włożyć trufle do papierowych foremek. Przechowywać w lodówce. Smacznego!
English
Directions: Grind to powder the sugar, oat flakes. oat bran nuts & almonds and sunflower seeds, add the butter, cocoa, vodka and mix well to form a dough.
Shape the dough into balls by rolling between the palms of your hands. Then roll them in cocco flour. You can place them into paper cupcake liners. Keep in a cool place such as a fridge...
Italiano
Come si fa: Polverizzare lo zucchero di canna, i fiocchi, la crusca, le noci, le mandorle ed i semi di girasole ed infine unire il burro, la vodka, lo zucchero a velo e la pasta di mandorla per amalgamare l'impasto.
Creare con l'impasto delle palline e passarle nella farina di cocco.
Poneteli in dei pirottini e conservatele in frigorifero prima di servire.
No comments:
Post a Comment