#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
500 g mąki orkiszowej/ 17.5 oz spelt wheat flour/ 500 g di farina di farro
250 g oleju kokosowego lub masła/ 8.8 oz coconut oil or butter/ 250 g oleju kokosowego lub masła
150 g cukru / 5 oz sugar/ 150 g di zucchero
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
3-4 łyżeczki mielonego kardamonu/ 3-4 ts ground cardamom/ 3-4 cucchiaini di cardamomo macinato
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito
Polski
Wykonanie:Wymieszać, najlepiej ręcznie, wszystkie składniki (można ominąć proszek do pieczenia, będą twardsze, ale zdrowsze), zagnieść, rozwałkować, wykroić ciasteczka ew. z ręcznie formować kulki, zrobić w nich palcem dołek, przełożyć na blachę i piec ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. Przechowywać w puszce lub innym zamkniętym pojemniku.
English
Directions: Mix all the ingredients together and knead a dough, roll the dough and form small cakes as shown in the photo below. Bake at 355° F for about 10-15 minutes. Keep in a tin.
Italiano
Come si fa: Mettere tutti gli ingredienti insieme e formare l'impasto come la pasta frolla. Stendere l'impasto formare i dolcetti. Deponete su una piastra e cuocere in forno già caldo a 180 gradi per circa 10 minuti. Conservare in una scatola.
No comments:
Post a Comment