#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/ Ingredients/ Ingredienti:
180 g ugotowanej kaszy jaglanej/ 6.3 oz cooked millet/ 180 g di miglio lessato
150 g mąki pszennej lub durum/ 5.2 oz plain wheat flour or durum/ 150 g di farina di grano duro
60 g mąki wieloziarnistej/ 2 oz multigrain flour/ 60 g di farina di multi cereali
40 g mąki chlebowej lub żytniej/ 1.5 oz bread or rye flour/ 40 g di farina per pane nero
130 g cukru/ 4.5 oz sugar/130 g cukru di zucchero
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
szczypta proszku do pieczenia/ a pinch of baking powder/ un pizzico di lievito per i dolci
1 cukier waniliowy/ 1 ts vanilla extract/ 1 bustina di vaniglia
100 masła/ 3.5 oz butter/ 100 g di burro
50 g oleju lub oliwy/ 1.7 oz olive oil/ 50 g olio d'oliva
50-100 g siekanych migdałów/ 1.7 - 3.5 oz chopped almonds/ 50-100 g di mandorle trittate
Polski
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (jeśli trzeba dodać mąki lub oleju). Formować małe kuleczki lub nieregularne stożki. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180°C.
English
Method: Mix all the ingredients well in a bowl (add some more flour or oil if necessary), knead and divide the dough into small, teaspoon size, balls. Bake them in 360°F for about 15-20 minutes.
Italiano
No comments:
Post a Comment