Labels

26/02/2019

Trufle kokosowe - Coconut Truffles - Tartufi di cocco

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
200 g wiórek kokosowych lub startego kokosa/ 7 oz coconut flakes/ 200 g di farina di cocco
150 g masła lub oleju kokosowego/ 5 oz butter or coconut oil/ 150 g di burro o olio di cocco
miód do smaku/ honey to taste/ miele q.b.
mleko kokosowe/ coconut milk/ latte di cocco
kakao do obsypania/ cocoa to roll/ cacao per coprire
chipsy kokosowe/ dried coconut flakes/ chips di cocco

Polski
Wykonanie: Kokos (starty świeży lub wiórki, albo to i to jak u mnie) ubić z masłem i miodem, w razie konieczności dodać wody kokosowej ew. mleka lub wódki czy likieru kokosowego typu malibu, odstawić do lodówki na kilka minut. Utworzyć kulki i obtoczyć je w kakao, lub posypać kakao.  Włożyć do maleńkich papierowych foremek, dekorować chipsami kokosowymi i przechowywać w lodówce.

English:
Method: Mix the coconut flakes with butter, honey and a bit of coconut milk and leave in the fridge  to cool. Then, roll small balls and cover them with cacao. Place them into small paper forms and decorate each ball with coconut chips. Keep the truffles in the fridge.  
Italiano:
Come si fa: Mescolare la farina di cocco con il burro ed il miele con l'aggiunta di latte di cocco se necessario oppure un po' di vodka e far riposare in frigo per qualche minuto. Formare delle piccole palline e coprirle con il cacao. Mettere le palline nei pirottini piccoli e decorare ogni pallina con i chips di cocco. Conservare i tartufi in frigo.


Przepis bierze udział w poniżej akcji kulinarnej:
Karnawałowe słodkości

No comments:

Post a Comment