Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

20/07/2019

Brownies z cukinią - Zucchini Brownies Recipe - Brownies con zucchine zenza zucchero

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
2 szklanki mąki krupczatki/ 2 cups plain white flour/ 2 tazze di farina tipo 2 (di grani antichi)
1/2 szklanki oleju/ 1/2 cup olive oil/ 150 ml di olio d'oliva
4 łyżki kakao/ 4 tbs cocoa/ 4 cucchiai di cacao
1/2 szklanki rozpuszczonej czekolady/ 1/2 cup melted chocolate/ 1/2 di tazza di cioccolato sciolto
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
1 i 1/2 szkl. cukru/ 1 1/2 cups sugar/ 1 1/2 di tazza di zucchero
2 szklanki startej cukini/2 cups shredded zucchini/ 2 tazze di zucchine grattugiate
1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich/ 1/2 cup chopped walnuts/ 1/2 di tazza di noci tritate
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaini di lievito

Polewa/ Icing/ Glassa:
50 g cukru pudru/ 2 oz powdered sugar/ 50 g di zucchero a velo
1 łyżka mleka/ 1 tbs milk/ 1 cucchiaio di latte
1/2 szklanki rozpuszczonej czekolady/ 1/2 cup melted chocolate/ 1/2 di tazza di cioccolato sciolto

Polski:
Wykonanie: Jajka wymieszać z cukrem pudrem (można wszystko łyżką ręcznie, ale też mikserem), pod koniec mieszania dodać olej, czekoladę i kakao i jeszcze raz dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem, orzechy i po trochu cukinię, kontynuować mieszanie. Piec na blasze w piekarniku nagrzanym do 180° przed ok. 35 minut. Ostudzić i polać polewą. Polewa: Cukier puder, mleko i czekoladę rozpuścić na wolnym ogniu, wymieszać i polać powstałą polewą wierzch ciasta. Każdy kawałek ciasta dowolnie udekorować, najlepiej świeżymi owocami.  

English
Method: Stir the eggs with powdered sugar, then add the oil and gradually all the other ingredients and continue stirring everything well. Pour batter into a rectangular cake form. Bake at 360° F for about 35 minutes. Pour the icing over the top. Icing: Pour milk into a bowl with chocolate and icing sugar, stir well over low heat until it melts. Decorate each piece of cake with fresh fruit. 

Italiano
Come si fa: Montare a spuma le uova con lo zucchero fino a che diventi quasi bianco, aggiungere: olio e gradualmente gli altri ingredienti. Mettere tutto insieme. Versare l'impasto in una teglia rettangolare. Infornare in forno preriscaldato a 180° per circa 35 minuti. Decorare con la glassa: lo zucchero a velo amalgamarlo con un cucchiaio pieno di latte ed il cioccolato, far sciogliere il cioccolato sul fuoco basso. Decorare ogni pezzo di torta con qualche frutta fresca. 


Przepis źródłowy/ Ricetta originale/ Original recipe

Przepis bierze udział w mojej poniższej akcji kulinarnej,
 do której udziału serdecznie zapraszam:
Warzywa dyniowate 2019

Oraz malinowej:
Maliny 2019

No comments:

Post a comment