Labels

09/07/2019

Domowe batony Bounty - Home Made Bounty Bars - Bounty fatti in casa

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:

część kakaowa/ cocoa base/ impasto di cacao
gorzka czekolada/ dark chocolate/ cioccolato fondente
4 łyżki cukru pudru (trzcinowego)/ 4 tbs (cane) icing sugar/ 4 cucchiai zucchero a velo (di canna)
4 łyżki kakao/ 4 tbs cocoa/ 4 cucchiai di cacao
50 g masła/ 2 oz butter/ 50 g di cacao
woda lub mleko kokosowe/ cocoa milk/ latte di cocco

część kokosowa/ coconut filling/ ripieno di cocco
200 g wiórek kokosowych lub startego kokosa/ 7 oz coconut flakes/ 200 g di farina di cocco
50 g chipsów kokosowych/ 2 oz coconut chips/ 50 g di chips di cocco
150 g masła lub oleju kokosowego/ 5 oz butter or coconut oil/ 150 g di burro o olio di cocco
cukier puder do smaku/ icing sugar to taste/ zucchero a velo q.b.
mleko kokosowe/ coconut milk/ latte di cocco
żelatyna/ gelatin/ gelatina

Polski
Wykonanie: Kokos (starty świeży lub wiórki, albo to i to jak u mnie) wymieszać z masłem i cukrem pudrem, rozpuszczoną w mleku kokosowym żelatyną, wyłożyć na papier do pieczenia, docisnąć palcami i polać czekoladą (rozpuścić wszystkie składniki, wymieszać i doprowadzić je do zgęstnienia). Wstawić do lodówki na kilka godzin.

English:
Method: Mix the coconut flakes with butter, icing sugar and a bit of coconut milk with gelatin and onto a baking paper sheet. Cover the coconut layer with chocolate (melt all the ingredients over medium heat and leave to dense) then put it in the fridge for several hours. 

Italiano:
Come si fa: La parte bianca: mescolare la farina di cocco, i chips con il burro e lo zucchero a velo con l'aggiunta di latte di cocco con qualche foglio di gelatina sciolta e mettere il tutto su una teglia foderata con la carta da forno. Far sciogliere altri ingredienti sul fuoco medio e poi versare il cioccolato sulla parte bianca e lasciare per qualche ora in frigo.


No comments:

Post a Comment