Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (163) Torte (160) Ciastka (156) Dolcetti (152) Supper (147) Kolacja (123) Dolci (122) Cookies (121) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Gardiniere (4) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

09/07/2019

Domowe batony Bounty - Home Made Bounty Bars - Bounty fatti in casa

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:

część kakaowa/ cocoa base/ impasto di cacao
gorzka czekolada/ dark chocolate/ cioccolato fondente
4 łyżki cukru pudru (trzcinowego)/ 4 tbs (cane) icing sugar/ 4 cucchiai zucchero a velo (di canna)
4 łyżki kakao/ 4 tbs cocoa/ 4 cucchiai di cacao
50 g masła/ 2 oz butter/ 50 g di cacao
woda lub mleko kokosowe/ cocoa milk/ latte di cocco

część kokosowa/ coconut filling/ ripieno di cocco
200 g wiórek kokosowych lub startego kokosa/ 7 oz coconut flakes/ 200 g di farina di cocco
50 g chipsów kokosowych/ 2 oz coconut chips/ 50 g di chips di cocco
150 g masła lub oleju kokosowego/ 5 oz butter or coconut oil/ 150 g di burro o olio di cocco
cukier puder do smaku/ icing sugar to taste/ zucchero a velo q.b.
mleko kokosowe/ coconut milk/ latte di cocco
żelatyna/ gelatin/ gelatina

Polski
Wykonanie: Kokos (starty świeży lub wiórki, albo to i to jak u mnie) wymieszać z masłem i cukrem pudrem, rozpuszczoną w mleku kokosowym żelatyną, wyłożyć na papier do pieczenia, docisnąć palcami i polać czekoladą (rozpuścić wszystkie składniki, wymieszać i doprowadzić je do zgęstnienia). Wstawić do lodówki na kilka godzin.

English:
Method: Mix the coconut flakes with butter, icing sugar and a bit of coconut milk with gelatin and onto a baking paper sheet. Cover the coconut layer with chocolate (melt all the ingredients over medium heat and leave to dense) then put it in the fridge for several hours. 

Italiano:
Come si fa: La parte bianca: mescolare la farina di cocco, i chips con il burro e lo zucchero a velo con l'aggiunta di latte di cocco con qualche foglio di gelatina sciolta e mettere il tutto su una teglia foderata con la carta da forno. Far sciogliere altri ingredienti sul fuoco medio e poi versare il cioccolato sulla parte bianca e lasciare per qualche ora in frigo.


No comments:

Post a comment