#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki /Ingredients/Ingredienti1,5 szklanki mąki/ 1.5 teacup plain flour/ 1,5 tazza di farina
120 g masła/ 4.2 oz butter/ 120 g di burro
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci
1 szklanka świeżego mleka/ teacup fresh milk/ 1 tazza di latte fresco
1 szklanka mleka w proszku / teacup dried milk/ 1 tazza di latte in polvere
1 szklanka cukru brązowego/ 1 teacup brown sugar/ 1 tazza di zucchero grezzo
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
3 łyżki kakao/ 3 tbs cocoa/ 3 cucchiai di cacao
50 g kokosu/ 1.7 oz coco flour/ 50 g di farina di cocco
Polski
Wykonanie: Zagotować mleko z cukrem, masłem i kakao. Na końcu dodać mleko w proszku i kokos, wymieszać i ostudzić, a najlepiej wstawić do lodówki. (Taką masą można przekładać wafle). Dodać mąkę, jajka, proszek i zagnieść ciasto. Ja z połowy zrobiłam płaskie ciasteczka, a do reszty dodałam 3 łyżki płatków owsianych i trochę oliwy i wyłożyłam na blachę jakby to były kokosanki (patrz zdjęcia). Piec ok. 15-20 minut w 200°C.
English
Method: Boil fresh milk with sugar, butter and cocoa. In the end add dried milk and coco flour, stir well and cool (for instance in the fridge). Add flour, eggs, baking powder and knead the dough. Place flat cakes on the baking tin. You can also divide the dough into two, and add 2-3 table spoons oat flakes to one of the halves and shape small cones (look at the photos). Bake at 200° C/ 400° F for about 15-20 minutes.
Italiano
Come si fa: Cuocere il latte con lo zucchero e cacao. Dopo aggiungere il latte in polvere e la farina di cocco, amalgamare bene e lasciare a riposare (in frigo). Aggiungere le uova, la farina con il lievito e fare l'impasto. Dividerlo a meta', arricchire una parte di 2-3 cucchiai di fiocchi di avena e formare dei coni, invece con la parte dell'impasto senza i fiocchi di avena si può formare dei dolcetti piatti. Cuocere a 200° per circa 15-20 minuti.
No comments:
Post a Comment