#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki /Ingredients/Ingredienti200 g fasoli jaś/ 5.6 oz white beans/ 200 g di fagioli bianchi
300 g cukru pudru/ 10.5 oz powdered sugar/ 300 g di zucchero a velo
kakao ile nam odpowiada/ cocoa to taste/ cacao q.b.
200 g masła lub masła kokosowego/ 7 oz butter or coconut butter/ 200 g di burro o burro di cocco
100-160 g siekanych orzechów włoskich/ 3.5-5.6 oz chopped nuts/ 100-160 g di noci tritate
2 łyżki likieru kakaowego/ 2 tbs cocoa liqueur/ 2 cucchiai di liquore al cacao
2 łyżki likieru kakaowego/ 2 tbs cocoa liqueur/ 2 cucchiai di liquore al cacao
Polski:
Wykonanie:
Fasolę wypłukać, moczyć 12 godzin i gotować aż będzie miękka (bez soli). Ostudzić, (można obrać z łusek) i zemleć (blenderem). Masę z fasoli ucierać z cukrem pudrem (najlepiej z cukru nierafinowanego), dodając do smaku kakao i masło. Na koniec dodać orzechy i alkohol. Gotową masę pozostawić w lodówce do stężenia, po czym zrobić z niej trufelki, obtaczając je we wiórkach kokosowych.
Italiano
English
Method:
Wash the beans, leave them in water for 12 hours and cook them (without salt) until they are soft. Peel the beans (but it is not necessary) and blend them well. Mix the beans with sugar and butter until the bean cream becomes homogeneous, add cocoa (to satisfy your taste) and alcohol and stir again for a while. Leave in the fridge for some time before forming the truffle balls, and then roll them in coco flour. Keep in the fridge. Italiano
Come si fa:
Lavare bene i fagioli, mettere in una ciotola piena di acqua e lasciare a riposare per 12 ore. Far cuocere i fagioli, ma senza sale. Passarle con il blender e mettere insieme con lo zucchero a velo, il burro, il cacao finché non si formerà una crema omogenea e liscia. Ed alla fine aggiungere il liquore con le noci e mescolare ancora per un minuto. Mettere la crema al frigo e quando diventerà abbastanza dura, formare con l'impasto delle palline e passarle nella farina do cocco. Conservare in frigo.
Źródła przepisu/ The sources of the recipe/ Le ricette originarie:
No comments:
Post a Comment