Labels

20/10/2018

Miodowe ciastka owsiane z sezamem i pestkami z dyni lub cukini - Honey Sweetened Oatcakes With Added Seeds - Biscotti di avena al miele, semi di sesamo, zucca e zucchine

#SmakoykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
2 szklanki płatków owsianych (górskich)/ 2 cups oat flakes/ 2 tazze di fiocchi d'avena
szklanka mąki orkiszowej/ 1 cup spelt flour/ 1 tazza di farina di farro (spelta)
szklanka miodu (ok. 200 g)/ 1 cup bee honey/ 1 tazza di miele
1/2 szklanki ziaren sezamu/ 1/2 cup sesame seeds/ 1/2 di tazza di semi di sesamo
1/2 szklanki pestek z cukinii lub dyni/ 1/2 cup pumpkin seeds/ 1/2 di tazza di semi di zucca 
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 flat ts baking powder/ 1 cucchiaino raso di lievito

Polski
Wykonanie: Wyrobić ciasto łyżką lub ręcznie (ja dodałam jeszcze trochę masła, mleka roślinnego w proszku i płynnego), utworzyć kulki nabierając ciasto łyżeczką do herbaty i upiec. Piec w 180 °C ok. 15 minut. Zdjąć z blachy podważając drewnianą szpachelką, gdy ciastka są jeszcze ciepłe.

English
Directions: Make a dough  (you can add a bit of plant milk if it is necessary) and make tea spoon size balls. Bake  them at 350°F for about 15 minutes. Take them off the baking sheet when still warm.

Italiano 
Come si fa: Lavorare l'impasto con tutti gli ingredienti (aggiungere un pò di latte vegetale se l'impasto risulta poco liquido) e formare piccole palline prendendo l'impasto con un cucchiaino da caffè. Cuocere nel forno già caldo a 180 °C per circa 15 minuti. Togliere dalla teglia quando saranno freddi.


Przepis bierze udział w mojej poniższej akcji kulinarnej:

Warzywa dyniowate 2018

No comments:

Post a Comment