#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredientinasiona kminku/ caraway seeds/ semi di cumino tedesco
wrzątek/ boiling water/ acqua bollente
Polski
Wykonanie: Nasiona kminku miażdżymy, najlepiej po staremu w moździerzu. Kto nie ma może lekko przemielić. Łyżeczkę zmiażdżonego kminku zalać szklanką wrzątku, przykryć i odczekać ok 10 min. przed wypiciem. Pić 2-3 razy dziennie - herbatka może i smaku wyjątkowego nie ma, jak dla mnie jest neutralna, a pita regularnie oczyszcza jelita, nawet z pasożytów.
English
Method: Smash the seeds with a mortar and take 1 tea spoon for 1 cup boiling water, cover the top and wait up to 10 minutes before drinking.
Method: Smash the seeds with a mortar and take 1 tea spoon for 1 cup boiling water, cover the top and wait up to 10 minutes before drinking.
Italiano
Come si fa: Schiacciare i semi con un mortaio e mettere un cucchiaino di semi schiacciati in una tazza, riempirla con l'acqua bollente, coprire e aspettare circa 10 minuti prima di bere....
No comments:
Post a Comment