Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

25/03/2019

Kasza jęczmienna (pęczak) ze szparagami - Pearl Barley With Asparagus - Orzo perlato agli asparagi

#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela
Polski
Wykonanie: Ugotować pierw oskrobane szparagi z marchewką na bulionie, później kaszę w wodzie po szparagach i marchwi, a w międzyczasie pokroić cebulę, wrzucić na podgrzaną patelnię i podsmażyć aż się lekko zrumieni i nabierze smaku. Wszystko delikatnie wymieszać, posolić do smaku. Podawać na ciepło (gdy kasza jest jeszcze ciepła).

English 
Directions: Boil some asparagus with a carrot, then barley using the water you have boiled the asparagus with a carrot in. And in the meantime fry an onion (chopped) with little olive oil until translucent. Mix all the ingredients together and serve still warm.

Italiano 
Come si fa: Mettere a bollire l'acqua, salatela quando giunge ad ebollizione e versate gli asparagi pelati con una carota (anche pulita). Cuocere l'orzo nella stessa acqua degli asparagi e la carota. Nel frattempo, in una padella, fate rosolare una cipolla tagliata a dadini in pochissimo olio. Mettete tutto insieme e servite caldo.

Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
Smaczne a nie tuczy :)

No comments:

Post a comment