Labels

29/03/2019

Risotto ze szparagami, groszkiem i miętą - Asparagus, Spring Pea And Menta Risotto - Risotto agli asparagi, piselli e menta

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Ugotować pierw oskrobane szparagi, później ryż w wodzie po szparagach i odrobinie białego wina, a w międzyczasie pokroić cebulę, wrzucić na podgrzaną patelnię i podsmażyć z groszkiem aż się lekko zrumieni i nabierze smaku, pod koniec dodać trochę siekanej świeżej mięty. Wszystko delikatnie wymieszać, posolić do smaku. Podawać na ciepło ze świeżą miętą i koperkiem. 

English 
Directions: Boil some asparagus in salted water, then rice using the water you have boiled the asparagus in and pour in a glass of white wine at the beginning. And in the meantime fry an onion (chopped) and spring peas with little olive oil until translucent. Mix all the ingredients together and serve still warm with fresh dill and mint.

Italiano 
Come si fa: Mettere a bollire l'acqua, salatela quando giunge ad ebollizione e versate gli asparagi pelati. Cuocere il riso nella stessa acqua degli asparagi con un bicchiere di vino. Nel frattempo, in una padella, fate rosolare una cipolla tagliata a dadini con i piselli (vanno bene anche i surgelati) in pochissimo olio. Mettete tutto insieme e servite caldo con la menta fresca e l'aneto.


Przepis bierze udział w miętowej akcji kulinarnej:
"Czuję miętę" cz. IV
Oraz "nietuczącej" akcji kulinarnej:
Smaczne a nie tuczy :)

No comments:

Post a Comment