Labels

19/07/2019

Koktajl arbuzowy z jagodami - Water-melon Shake With Blueberries - Frullato di coccomero con mirtilli

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
300 g miąższu arbuza/ 10.5 oz watermelon chopped/ 300 g di anguria a cubetti
40 ml soku z cytryny/ 40 ml lemon juice/ 40 ml di succo di limone
1-2 łyżki miodu/ 1-2 tbs honey/ 1-2 cucchiai di miele
kostki lodu wg uznania/ 3 ice scoops to taste/ 3 mestoli di ghiaccio a piacere
jagody do dekoracji/ blueberries to decorate/ mirtilli q.b.

Polski
Wykonanie: Arbuza myjemy, pozbywamy skórki i pestek. Sok z cytryny (ew. pomarańczy) wyciskamy. Miąższ arbuza blendujemy razem z sokiem z cytryny i miodem. Podajemy w szkle z dodatkiem jagód i ew. kostkami lodu. Smacznego!

English 
Directions: Wash and peel the watermelon and take out the stones. Squeeze the lemon to extract juice. Blend the chopped melon with lemon juice and honey. Serve in glasses decorated with fine  ice and fresh blueberries.

Italiano
Come si fa: Frullare insieme anguria, succo di limone e miele fino a ridurre il tutto in poltiglia. Servire in bicchieri di vetro e decorare con mirtilli di bosco e/o cubetti di ghiaccio. 


Przepis bierze udział w poniższych akcjach kulinarnych:
Warzywa dyniowate 2019
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:

Jagody 2019
W krainie miodem płynącej... 6.

2 comments:

  1. Chyba się porozumiałyśmy podświadomie, bo niedawno robiłam podobny koktajl :)

    ReplyDelete
  2. :) czytamy sobie w myślach :), co możliwe, bo uwielbiam Twoją kuchnię, prowadzisz jeden z najciekawszych dla mnie blogów, ach... ale nic nie pisuję, żadnych komentarzy u Ciebie... muszę wsiąść się w garść. Serdecznie pozdrawiam. A :)

    ReplyDelete