#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski
Wykonanie: Rybki umyć, posolić i natrzeć czosnkiem. Zamiast białej mąki, której stanowczo za dużo w codziennym pożywieniu, do panierowania polecam owsianą, jeśli jej nie mamy, możemy zmielić płatki owsiane. Obtaczamy ryby w mące, rozbełtanym jajku i powtórnie w mące owsianej. Smażymy na oliwie i gotowe :).
English
Method: Wash and salt the fish, then marinate it with garlic and crumb it with oat flour instead of bread crumbs, the next step is to dip it into a beaten egg and again crumb it with oat flour. Fry the fish in olive oil over medium heat until it is cooked.
Italiano
Come si fa: Pulire i pesci e mettere il sale e marinarli con qualche spicchio d'aglio. Infarinarli con la farina di avena (se non l'avete, macinate i fiocchi di avena), poi bagniate ogni pezzo nelle uova sbattute e di nuovo infarinate ogni pezzo. Fate friggere le gallinelle in olio d'oliva.
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment