Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (164) Torte (160) Ciastka (157) Dolcetti (153) Supper (147) Kolacja (123) Cookies (122) Dolci (122) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Colazioni (4) Gardiniere (4) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

13/11/2019

Kurek czerwony w owsianej panierce - Oat Flour Gurnard Recipe - Gallinella infarinata di avena

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Rybki umyć, posolić i natrzeć czosnkiem. Zamiast białej mąki, której stanowczo za dużo w codziennym pożywieniu, do panierowania polecam owsianą, jeśli jej nie mamy, możemy zmielić płatki owsiane. Obtaczamy ryby w mące, rozbełtanym jajku i powtórnie w mące owsianej. Smażymy na oliwie i gotowe :).

English 
Method:  Wash and salt the fish, then marinate it with garlic and crumb it with oat flour instead of bread crumbs, the next step is to dip it into a beaten egg and again crumb it with oat flour. Fry the fish in olive oil over medium heat until it is cooked. 

Italiano
Come si fa: Pulire i pesci e mettere il sale e marinarli con qualche spicchio d'aglio. Infarinarli con la farina di avena (se non l'avete, macinate i fiocchi di avena), poi bagniate ogni pezzo nelle uova sbattute e di nuovo infarinate ogni pezzo. Fate friggere le gallinelle in olio d'oliva. 

Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:

No comments:

Post a comment