Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (163) Torte (160) Ciastka (156) Dolcetti (152) Supper (147) Kolacja (123) Dolci (122) Cookies (121) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Gardiniere (4) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

19/11/2019

Głożyna w maceracie - Jujube Fruit Liquor - Brodo di giuggiole

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Owoce głożyny dobrze umyć, usunąć pestki. Zalać je spirytusem i pozostawić na kilka tygodni w szklanych słojach. Następnie dodać cukru i wody, wymieszać. Można odlać alkohol i przeznaczyć na nalewkę, można też zostawić owoce do stopniowego spożycia, ze względu na walory zdrowotne. 

English 
Directions: Wash the fruit, deprive of the stones and place them in a jar, pour in pure alcohol and leave for several weeks. Then add some sugar and water, mix well and separate the fruits from the liquor. 

Italiano
Come si fa: Lavare bene i frutti di giuggiole, togliere i noccioli, e metteteli nei barattoli. Versare l'alcool puro e lasciare a riposare per qualche settimana. Aggiungere lo zucchero e poi allungare con l'acqua per ottenere il liquore e separare i frutti per poter gradualmente consumarli. 

Przepis bierze udział w mojej poniższych akcjach kulinarnych, 
zapraszam do udziału:
Owoce jesieni
Owoce jesieni

No comments:

Post a comment