Labels

Lunch (241) Pranzo (237) Obiad (230) Cena (202) Cakes (166) Ciasta (164) Tea cakes (163) Torte (160) Ciastka (156) Dolcetti (152) Supper (147) Kolacja (123) Dolci (122) Cookies (121) Desery (114) Desserts (114) Pieczywo (72) Pane (69) Bread (68) Śniadania (47) Side dishes (41) Dodatki (38) Drinks (38) Bevande (37) Napoje (37) Insalate (33) Salads (33) Sałatki (33) Breakfasts (32) Antipasti (31) Akcje kulinarne (30) Contorni (30) Przystawki (28) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Preserves (24) Przetwory (24) Pancakes (23) Starters (23) Le crepes (22) Naleśniki (22) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Marmellate (13) Confetture (11) Konkurs (10) Biscotti salati (5) Gardiniere (4) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

11/11/2019

Leczo na kurczaku z cukinią - Chicken And Zucchini Lecho Recipe - Stufato di pollo con zucchine in umido

#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela 

Kiedy nie mamy czasu, to danie jest gotowe w 20 minut. Wystarczy trochę kurczaka (u pierś), cebulki, papryki, ewentualnie pomidora lub przecier no i przynajmniej jedna cukinia, podsmażyć na oliwie, posolić i "popaprykować", dodać gałązkę rozmarynu do smaku, poddusić pod przykrywką, doprawić ziołami do smaku i gotowe... 

When we lack time, we need about 20 minutes to cook this simple dish. What we need is a bit of a chicken (in my case it's a piece of chicken breast), an onion, a green/yellow/red pepper, (a tomato or tomato suce), a zucchini, salt to taste, if you like add a pinch of Hungarian sweet paprika, a fresh rosemary branch... which at the very beginning need frying in olive oil and then braising over medium heat and that's it!

Per cucinare questo piatto servono 20 minuti circa. Su una padella con qualche cucchiaio d'olio d'oliva dobbiamo soffriggere (per 2-4 minuti) un po' di petto di pollo, peperone, cipolla, zucchina ed opzionalmente pomodoro oppure passata di pomodoro, un rametto di rosmarino e paprika dolce, in più sale a piacere, e poi brasare (stufare) per altri 15 minuti.. 

Przepis bierze udział w mojej poniższej akcji kulinarnej:
Warzywa dyniowate w naszej kuchni 2019 część III

No comments:

Post a comment