#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
500 g truskawek/ 17.5 oz strawberries/ 500 g di fragole
300 g bananów/ 10.5 oz bananas/ 300 g di banane
Polski:
Wykonanie: Zmiksować truskawki i banany, a powstałą masę rozsmarować na grubość ok 5 mm na papierze do pieczenia i umieścić na suszarce. Zostawić do suszenia na noc (powinno wystarczyć). Wysuszoną masę potnij (najlepiej nożyczkami) na wstążki szerokie na 2-5 cm. Smacznego!
English:
Method: Blend the strawberries and bananas and spread the mass over baking paper sheets and leave overnight in a food dryer. Cut dry fruit into ribbons like in the photos. Enjoy!
Italiano:
Come si fa: Fate frullare le fragole con le banane e spalmare la polpa su qualche carta da forno, poi metterle su una seccatrice per tutta la notte. Tagliate la polpa secca con le forbici per formare dei nastri come vedete nelle foto. Sono buoni come gli antipasti non solo per i bimbi.
Źródło:/Source:/La ricetta originale:
Spiżarnia rolnika. Przepisy jak lepiej jeść.
by Nikolas Kampargard, Warszawa 2018, pp. 146-147
Przepyszne, my nazywamy je owocowe skorki. Mialam kiedys przepis na blogu z roznymi owocami, ale skasowalam, bo bardzo kradli :)
ReplyDeleteWidzisz, a ja je poznałam dopiero niedawno! PS> Przykro mi z tego powodu ....
ReplyDelete