Labels

11/07/2021

Sól krwawnikowa (na trawienie) - Yarrow Aromatic Salt - Sale aromatizzato al millefoglio

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies

Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
sól kamienna/ rock salt/ sale marino grosso (integrale)
ziele oraz kwiaty krwawnika/yarrow flowers and leaves/fiori e foglie di millefoglio

Polski
Wykonanie: Kwiaty i liście krwawnika (mogą być wraz z łodygami) ususzyć naturalnie lub na suszarce w temperaturze poniżej 40 stopni po czym pokruszyć ziele i zmielić w młynku lub w moździerzu wraz solą (proporcje wg gustu). Przechowywać w zamkniętym słoiczku. Zobacz jeszcze jak zrobić: sól mandarynkową oraz sól pokrzywową sól ziołową, sól z płatkami maku polnego.

English
Method:  Dry the yarrows naturally or in a food dryer and grind with the salt (the proportions following your taste). Keep the aromatic salt in a closed container and use it as regular salt. Look also how to make mandarine salt and nettle salt and aromatic seed salt, poppy petal salt.

Italiano
Come si fa: Far seccare la pianta di millefoglio in un modo naturale oppure nella seccatrice e poi macinare sia la pianta che il sale (le proporzioni seguendo il vostro gusto personale) oppure usare il martello. Conservare ed usare il sale aromatizzato come il sale normale. Guardate pure come fare il sale al mandarinoil sale arometizzato ai semi, il sale con i petali di papavero ed il sale all'ortica.


Przepis bierze udział w mojej poniższej akcji kulinarnej:
Kwiaty i dzikie rośliny w mojej kuchni. Lato 2021

No comments:

Post a Comment