Labels

14/03/2018

Kasza jaglana z pieczonymi burakami - Baked Beetroot & Millet Recipe - Miglio al forno con barbabietola rossa e mela

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
200 g kaszy jaglanej/ 7 oz millet (kasha)/ 200 g di miglio
1-2 ząbki czosnku/ 1 -2 garlic cloves/ 1-2 spicchi d'aglio
2 buraki/ 2 beetroots/ 2 barbabietole rosse
1 jabłko/ 1 apple/ 1 mela
1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla
suszony koperek/ dried dill/ aneto secco
ulubione zioła/ your favourite herbs/ vostre erbe aromatiche preferite
sól i pieprz do smaku/ salt and pepper to taste/ sale e pepe
olej z oliwek/ olive oil/ olio di oliva

Polski
Wykonanie: Buraki wyszorować, jeśli są duże można je przekroić na pół, owinąć folią aluminiową i upiec w piekarniku (ok 40-50 minut). Ugotować kaszę (wcześniej zalać zimna wodą, po czym wrzątkiem). Obrane jabłko pokroić wraz z cebulą i podsmażyć. Czosnek zmiażdżyć. Obrać upieczone buraki, pokroić i wymieszać wszystko razem z kaszą, doprawić solą, pieprze, ulubionymi ziołami, koperkiem. 

English 
Method: Wash and wrap the beetroots in foil and bake in the oven over medium heat for about 40-50 minutes.  Boil the millet  in 2½ cups of water for 10 – 12 minutes and let rest for 5 minutes. Meanwhile, mince the garlic with a small amount of olive oil. Peel the apple and chop it together with the onion, fry them in olive oil over medium heat until soft. Peel the baked beetroots and chop them as well. Mix all the ingredients well together. Season to taste with the dill, salt and pepper and your favourite herbs.

Italiano
Come si fa: Lavare bene le barbabietole, coprirle bene con l'alluminio e far cuocere nel forno caldo per circa 40-50 minuti. Si può tagliarle a metà se sono troppo grandi. Cuocere il miglio (prima sciacquarlo bene in acqua corrente). far rosolare la cipolla e la mela tagliate a dadini. Macinare o schiacciare l'aglio ed un po' d'olio d'oliva. Sbucciare le rape cotte al forno e tagliare a dadini. Mescolare il tutto e condire con un po' di sale e pepe, l'aneto e le vostre erbe aromatiche preferite.


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:


No comments:

Post a Comment